FacebookTwitter

Voorwoord Koersdirecteur

NIEUWE AANKOMST!

Het is al weer heel wat jaren geleden dat de Acht van Bladel steevast finishte op de Sniederslaan. Midden in het dorp. Maar toen de Sniederslaan een make-over kreeg en van een drukke doorgangsweg veranderde in een eenrichtingsweg om het de winkelende bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken, zat er voor de Acht niets anders op dan op zoek te gaan naar een andere locatie. De doorgang was te smal geworden, de versmallingen te gevaarlijk.

We kwamen terecht op de Lange Trekken en daar hebben we in de loop der jaren onze draai wel gevonden. Maar eerlijk is eerlijk: de Lange Trekken was niet de Sniederslaan. De sfeer van het dorp, cafés aan de route, méér publiek – dat misten we aan de rand van Bladel. Reden waarom we de laatste jaren met de finale toch weer naar het centrum verhuisden.

Maar toen kreeg ook de Lange Trekken een make-over en moesten we weer verkassen. Met steun van de gemeente Bladel zijn we op de Europalaan uitgekomen. Mooier kan bijna niet! Een prachtige brede aankomstlaan en in Ambiani weten we de permanence wel heel dichtbij.

De 68ste Acht van Bladel krijgt zijn beslag weer IN het centrum en daar zijn wij blij mee. Door de gewijzigde aankomst hebben we ook de etappes veranderd. We gaan dit jaar niet meer richting Oirschot en de Beerzen, maar we kiezen voor het zuiden: Bergeijk, Luyksgestel. De nieuwe etappes moeten weer voor het nodige vuurwerk zorgen. Daar ben ik als koersdirecteur van overtuigd. Ik dank bij voorbaat al de mensen die aan het nieuwe parcours wonen voor hun begrip en medewerking. We zullen de overlast tot een minimum proberen te verwerken.

Tot slot wil ik even stilstaan bij het overlijden van Koos Antonis. Koos maakte sinds kort deel uit van onze commissie parcoursen en daar waren we blij mee, omdat Koos als oud-politieman Zuidoost Brabant kent als geen ander. Helaas heeft onze samenwerking maar kort mogen duren. Eind maart kwam er volledige onverwacht een einde aan zijn leven. We houden hem in onze herinnering als een bijzonder amicale vrijwilliger met het wielerhart op de juiste plek.

Richard van Hout,
koersdirecteur

PS:
Volg ons tijdens de Acht op Twitter: @8vanbladel of facebook: https://www.facebook.com/67e-HAPERT-Acht-van-Bladel-160988390728980/

HAPERT AanhangwagensMTD Pure WaterInterfoodBestronicsKASS aanhangwagens