FacebookTwitter

Voorwoord burgemeester

68e Acht van Bladel

Als waarnemend burgemeester heb ik in korte tijd de gemeente Bladel leren kennen. Er is nog veel te ontdekken maar wat ik wel al heb gemerkt is dat er hier een heel actief verenigingsleven is. Met veel vrijwilligers die allerlei activiteiten mogelijk maken. Een van die actieve stichting is Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel. Iedere inwoner die interesse heeft in wielersport, kent deze stichting. Ook buiten de gemeentegrenzen en zelfs buiten de landsgrenzen kennen mensen de stichting, juist door de etappenkoers de Acht van Bladel.

Dit jaar kregen twee vrijwilligers van de stichting een koninklijke onderscheiding voor hun vrijwillige activiteiten: penningmeester Ton Gijsbers en Ad van Heijst (vrijwilliger van 1974 tot 1985). Nu is het altijd mooi om mensen die zich inzetten voor de maatschappij te mogen belonen met een koninklijke onderscheiding maar bij deze twee mensen vond ik dat extra bijzonder, juist omdat zij zich inzetten voor (in mijn ogen) een van de mooiste sporten die er is. Zelf fiets ik ook graag; het is heerlijk om sportief bezig te zijn in de buitenlucht, met de wind in het haar, genietend van de mooie omgeving.

Wat dat laatste betreft kunnen de renners en het publiek bij de oudste wielerklassieker voor junioren in Nederland hun hart ophalen. Want dat de Brabantse Kempen een bijzonder fraai decor vormen voor de Acht van Bladel is wel duidelijk.

Op 23, 24 en 25 juni zijn er verschillende ritten voor junioren, nieuwelingen, recreanten en amateurs, met nieuwe etappes richting het Zuiden. Zo kunnen ook de inwoners van onder andere Bergeijk en Luyksgestel genieten van de sfeer die de koersen bieden.
Ik hoop van harte dat bezoekers en renners ook dit jaar veel plezier beleven aan de wielerronde. En dat er naast oog voor snelle rittijden ook oog is voor de veiligheid. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
Zonder brokken de finish halen en dan samen nagenieten van de ronde en de belevenissen onderweg; laat dat het streven zijn voor de Acht van Bladel van 2017!

Peter Maas,
Waarnemend burgemeester gemeente Bladel.

 

HAPERT AanhangwagensMTD Pure WaterInterfoodBestronicsKASS aanhangwagens