FacebookTwitter

Voorwoord burgemeester

69e Acht van Bladel

Om met commentator Mart Smeets te spreken: “We gaan fietsen”. En wel van 29 juni tot en met 1 juli, want dan wordt de internationale wielerwedstrijd Acht van Bladel gereden. Wielrenners en toeschouwers komen graag naar Bladel voor het mooie programma dat Het Snelle Wiel hen biedt met deze driedaagse. Zelf denk ik dat ook de mooie omgeving een duit in het zakje doet want het is hier prachtig fietsen, ook zonder pittoreske bergdorpjes en spannende afdalingen. De Kempen hebben hun eigen bourgondische charme!

Om nog even op Smeets terug te komen: ik houd van die typische wielertaal. Bij uitdrukkingen als ‘D’r op en d’r over, iemand het snot voor de ogen fietsen, een chasse-patate ontsnapping’ weet je direct dat het over wielrennen gaat.   Bij mij komen dan levendige beelden op van vervlogen tijden.
Herinneringen aan vedettes van vroeger zoals de Kneet (Gerrie Kneteman) en de Kannibaal (Eddy Merckx) die zwoegend op hun fietsen de ene na de andere col bedwongen. Zonder helm maar mét reclamepetje op het hoofd. Gelukkig is er wat dat laatste betreft wel het een en ander veranderd.

Nog niet zo lang geleden mocht ik bestuurslid van Het Snelle Wiel Jan Evers koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als raadslid, maar daarnaast is hij ook al heel lang actief als vrijwilliger. Onder andere voor het mooie evenement dat de Acht van Bladel is.

Vrijwilligerswerk is nooit vanzelfsprekend. De waardering ervoor moeten we met z’n allen blijven uitspreken. Ik dank dan ook iedereen die zich op allerlei onderdelen inzet. Van onder andere het opstellen van het Veiligheidsplan en het uitzetten van de route tot het jureren van de wedstrijd en het bijhouden van de website; er gaan heel wat uren vrijwilligerswerk zitten in een evenement zoals dit.

Ook de sponsoren wil ik bedanken want zij maken deze wielerwedstrijd in onze gemeente mede mogelijk.

Natuurlijk ben ik net als alle deelnemers en toeschouwers benieuwd wie dit jaar op de verschillende onderdelen gaan winnen en met welke eindtijden die winnaars in de boeken gaan. Maar ik hoop vooral dat iedere deelnemer heelhuids aankomt bij de finish en dat het weer een geweldig feest wordt voor jong en oud. Ik wens de wielrenners dan ook goede benen en het publiek veel plezier.

Peter Maas,

Waarnemend burgemeester gemeente Bladel

HAPERT AanhangwagensMTD Pure WaterInterfoodVAN HOOFSchippers MS