FacebookTwitter

TSC SOLO

TSC SOLO GASTHEER VAN HAPERT ACHT VAN BLADEL IN JUBILEUMJAAR.

Veertig jaar geleden werd in het voorjaar van 1979 het clubkampioenschap van de wielervereniging RTC Buitenlust in Lierop verreden. Na afloop werden in de kantine van de voetbalclub plannen gesmeed om te komen tot de oprichting van een supportersclub. Omdat de plaatselijke wielrenner Engelbert van Horik de overstap had gemaakt naar de amateurs en zijn broers ook de “Toer dur Lierup” organiseerden lag de komst van een supportersclub voor de hand. Vooral onder impuls van diens oom Mies Sijbers vond de officiële oprichtingsvergadering van de supportersclub “Lieropse Renners” plaats op 1 mei 1979. Het was onder het voorzitterschap van bestuurslid van het eerste uur de betreurde Henk van Seggelen dat de vereniging steeds actiever werd met o.a. de organisatie van de “Koepelronde” en vanaf 1982 de “Dr Pepper Race.”
Ook werd er jaarlijks een veldrit in de wintermaanden georganiseerd. In 2009 (tien jaar geleden) vond de fusie plaats van de supportersclub “Lieropse Renners” en de stichting “Wielercomité Someren.” Daardoor werd de nieuwe naam Toer en Supporters Club “Solo”.
Onder voorzitterschap van oud-renner René Manders groeide de vereniging en werden ook de activiteiten uitgebreid. Vooral door de komst van de toerfietsers werd het ledenbestand aanzienlijk uitgebreid. Eén van de hoogtepunten uit het bestaan van de vereniging was in 2016 de start van de slotetappe van de Ster ZLM Toer in Someren. 
De laatste jaren is het wedstrijdaanbod met het verdwijnen van de jaarlijkse klassieker in Lierop beperkt. De “Rabo Koepel Race” verdween van de wielerkalender door een gebrek aan kader en het stoppen van de inzet van de politie. De huidige organisaties de “Toer dur Lierup” voor de plaatselijke schooljeugd en de “Memorial Jo Boerekamps ” (de toertocht op Oudjaarsdag) kunnen jaarlijks op vele deelnemers rekenen.
Toen koersdirecteur Richard van Hout TSC Solo vorig jaar benaderde om als startlocatie te fungeren van een rit in het kader van de meerdaagse “Hapert Acht van Bladel” heeft het bestuur hier graag gevolg aan gegeven. Dat betekent dus dat de tweede (de koninginnerit) rit van deze meerdaagse voor junioren op zaterdag 29 juni 2019 in het centrum van Lierop van start zal gaan. Een dag na de finalerit van de “Toer dur Lierup.”
Wij hopen op deze manier ons kerkdorp weer op de wielerkaart te kunnen zetten en vinden het een hele eer om in deze jubileumuitgave van de “Acht” als startplaats te mogen fungeren.

Het bestuur van Toer- en Supportersclub Solo

Voorzitter: René Manders
Secretaris: Rien van Horik
Penningmeester: Frans Sijbers
Leden: Sylvia Sijbers
Herold Dat
Marius Verberne
 

HAPERT AanhangwagensMTD Pure WaterInterfoodVAN HOOFSchippers MS